Sidmeny
Kategorimeny

Publicerad av den 9 juni, 2003 i Sydafrika, Tema: Jorden runt | 4 kommentarer

Sydafrika: Knysna och Addo National Park

Sydafrika: Knysna och Addo National Park

Knysna ligger vid kanten av en lagun vid den indiska oceneanen. Det är en utpräglad turiststad men omgivningarna är väldigt vackra.

Det var kallt i Knysna. Vi sov i underställ, i sovsäck och under tjocka täcken. Men vi vaknade i det kalla rummet av att solen strålade.

2003-06-06_19.33.22

Tog en frukost på verandan till den viktorianska villan vi bodde i och såg solen gå upp över lagunen. Gick ner till Waterfront för att hyra cyklar. Om du är här någon gång får du absolut inte missa att ta cykelturen längs lagunen och upp till The Heads, en tur på 14 kilometer tur och retur. Ta cykelvägen längs lagunen. Uppe på toppen var det vidunderlig utsikt över lagunen, de branta klipporna och indiska oceanen. Helt otroliga villor också.

2003-06-07_09.26.04

Vi lämnade Knysna på Sydafrikas sydkust med Baz Bus på eftermiddagen och anlände till Port Elizabeth på kvällen. På vägen stannade vi vid världens högsta bungyjump (216 m) som hoppades från en vacker bro.

Dagen därpå var det dags för vår förväntade höjdpunkt i Sydafrika, elefantsafari i Addo National Park sju mil norr om Port Elizabeth. Vi hade bokat en heldag med guide för 450 rand per person. På morgonen hämtade guiden oss och vi åkte tillsammans med en engelsk tjej ut ur Port Elizabeth. Guiden var mycket pratsam och berättade om Port Elizabeths storslagna turistplaner. Nästa år skall de bygga en 100 meter hög Nelson Mandela-staty vid hamninloppet (skojar inte) och döpa om hela staden till Nelson Mandela Bay. Han drog slutsatser som grundades på Bilbao, ”ingen hade åkt till Bilbao om det inte varit för Guggenheimmuséet”. Vi stannade till vid en kåkstad och fick en bra lektion i Sydafrikansk fördelningspolitik.

Framme i Addo åkte vi in i nationalparken och började spana med kikare. Ingen lycka. I Addo finns världens högsta densitet av elefanter, 450 stycken. De trivs i Addo på grund av att deras favoritföda, en liten buske med för oss okänt namn, har perfekta geologiska förhållanden här. Vi åkte vidare i vår Nissan minibuss (de rika afrikaansen körde japanska 4×4) och efter en stund lyckades vår erfarne guide hitta en elefantmamma Server error!

Server error!

The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Either the server is overloaded or there was an error in a CGI script.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.

Error 500

attresa.nu
Mon Feb 26 00:15:37 2018
Apache